Invloed corona maatregelen op werking huisdierpenning

De Belgische overheid besliste op 20/03/2020 om voorlopig de Belgische grenzen van en naar het buitenland te sluiten.
Dit heeft volgende invloeden op de werking van Huisdierpenning:

Tijdelijke stopzetting gratis verzenden naar Nederland

Omdat ons bedrijf zich in de Belgische grensstreek met Nederland bevindt, versturen wij al onze zendingen naar Nederland rechtstreeks met PostNL aan de lokale Nederlandse tarieven (€0.92 voor een enkele penning of €1.82 voor meerdere penningen)

Aangezien wij door de sluiting van de grenzen niet langer toegang hebben tot het PostNL netwerk, kunnen wij geen zendingen meer doen aan het lokale tarief.

Er rest ons nu enkel de optie om onze post naar Nederland via BPost te versturen, echter zijn de tarieven voor het verzenden van onze luchtkussen-enveloppes naar Nederland ongeveer 3x tot 4x hoger dan het lokale Nederlandse PostNL tarief. (€4.65)

Daarom werd er beslist om de gratis verzending naar Nederland niet langer aan te bieden. In de plaats vragen we nu een verzendkost van €3 voor de verzending naar Nederland.

Zodra de grenzen terug open gaan zullen we de gratis verzending naar Nederland opnieuw aanbieden.

Tariefverhoging post met track & trace naar Nederland

Om dezelfde redenen als hierboven, hebben we de verzending met tracking verhoogd van € 3 naar € 6. Waar we voordien via PostNL brievenbuspakjes naar Nederland met track & trace konden verzenden aan een lokaal tarief (€ 4.50), wordt dit nu gedaan via BPost EU Pakket (€ 8.50)

Voorlopige stopzetting Achteraf Betalen voor Nederland

Voor Achteraf Betalen werken we samen met onze partner Klarna, die voor ons deze betaalmethode in goede banen leid en opvolgt.

Echter vraagt Klarna van ons om elke zending met deze betaalmethode met een track & trace code te versturen, om eventuele problemen beter op te volgen.

Aangezien we door het sluiten van de grens een hoger tarief moeten betalen voor het verzenden met Track & Trace, kunnen we Achteraf Betalen voorlopig niet langer gratis aanbieden.

Momenteel ondersteund onze webshop software nog niet dat we een toelage vragen bij het een betaalmethode. Daarom werd beslist om Achteraf Betalen voorlopig niet langer aan te bieden.

Zodra we een technische oplossing hebben, of de grenzen weer open gaan, zal deze betaalmethode opnieuw ingevoerd worden.